Ett företagslån är något du kan ansöka om som företagare. Lånet kan användas för att ge företaget mer kapital, men det kan också användas i samband med att du vill starta upp ett företag för första gången. När du ansöker om ett företagslån gäller inte samma regler och krav som vid t.ex. ett privatlån. Här berättar vi mer om låneformen och hur den fungerar.

Enkelt förklarat kan man säga att ett företagslån är en låneform som är specifikt framtagen för företagare. Det finns olika anledningar till varför man väljer att ansöka. Ibland kan det vara så att det har gått sämre för företaget under en period och man behöver väga upp för förlorade intäkter, men det kan också handla om att det har gått riktigt bra och man vill växa och utöka sin verksamhet. Att ansöka om ett företagslån är väldigt enkelt och du gör det kostnadsfritt med hjälp av internet.

Vad krävs för att ansöka?

Kraven för ett företagslån skiljer från ett privatlån eller bolån. Vilka krav du har beror främst på vad det är du ska använda lånet till. Om du vill ha mer kapital till företaget behöver du först och främst visa upp din affärsplan, men även budget och företagets bokslut. Banken kan på så sätt avgöra hur bra återbetalningsförmåga ditt företag har. Om du lånar för att starta upp ett företag för första gången kommer du naturligtvis inte kunna visa några bokslut, och då är en grundlig och detaljerad affärsplan ännu viktigare.

Jämför innan du väljer

Oavsett om du ansöker om ett företagslån eller ett snabblån är det otroligt viktigt att du jämför innan du väljer. Genom att jämföra företagslån har du möjlighet att hitta den aktör som är villig att erbjuda dig det bästa lånet och de bekvämaste villkoren. Du behöver inte göra arbetet själv. Det enda som krävs är att du använder dig av en låneförmedlare i samband med ansökan.