Många människor är idag i behov av extra pengar. Det kan vara pengar som ska gå till att finansiera ett bröllop, en ny bil eller kanske en utbildning eller en efterlängtad resa. Att spara ihop pengarna själv är inte alltid möjligt. Det kan handla om att man inte har tillräckligt hög lön eller att man helt enkelt måste finansiera något snabbare än ett sparande skulle ta. Då kan man använda sig av ett privatlån.

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån som gör det möjligt för dig att låna pengar utan säkerhet. Att du inte behöver säkerhet betyder att du inte behöver ”lämna över något” till banken för att få lånet beviljat, t.ex. ett fordon eller en bostadsrätt. Du kan snabbt och enkelt ansöka om ett privatlån på nätet och få svar inom loppet av några minuter. Privatlånet kan du sedan välja att använda till precis vad du vill. Vissa använder det för att samla andra lån och krediter och andra till att, som tidigare nämnt, finansiera något som de verkligen vill ha.

Vad krävs för att ansöka?

Ett privatlån kräver inte alls lika mycket av låntagaren som t.ex. ett företagslån eller ett bolån gör. Det som gäller är att du har åldern inne för den aktör som du väljer att använda, att du är folkbokförd i Sverige och att du har en taxerad inkomst. Du behöver inte längre ha en fast anställning och du kan ansöka även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Vissa aktörer erbjuder även lån utan UC, vilket betyder att man inte använder sig av Upplysningscentralen i samband med att kreditupplysningen tas.

Låna ansvarsfullt

Även om det till synes är väldigt enkelt att ansöka om ett privatlån, och många blir beviljade, är det viktigt att låna ansvarsfullt. Du bör aldrig låna mer pengar än du behöver och komma ihåg att pengarna alltid ska betalas tillbaka inom utsatt tid.