De flesta av oss kommer någon gång i livet behöva ta ett lån av något slag. Det kan vara i samband med ett husköp, en ny bil eller när vi ska börja studera. Idag finns det en uppsjö av olika lån på marknaden och det kan vara svårt att skilja dem åt. På den här bloggen reder vi ut de olika begreppen och vad du ska tänka på när du ansöker om ett lån.

Lånebranschen anpassar sig hela tiden efter rådande trender och beteenden samt vad som händer i samhället. Förr i tiden var det vanligt med smslån där du helt enkelt fick lån genom att skicka ett sms. Det är i princip borttaget idag men fortfarande lever termen ”smslån” kvar. Idag verifierar du dig istället med BankID när du ska ansöka om ett lån. Vi som skriver på den här bloggen håller oss uppdaterade på vad som händer i branschen för att alltid kunna ge dig den senaste informationen.

Det är mycket som du ska tänka på när du tar ett lån och vi vill fungera som din guide. Vi reder ut de olika begreppen men vi berättar också om hur du går tillväga när du ska skicka in en ansökan. Idag kan du göra det direkt på nätet, vilket är mycket smidigt.

Den här bloggen syftar främst till att förmedla fakta om de olika typer av lån som finns. Vi kan inte säga om du ska ta ett lån eller inte då vi inte känner till dina ekonomiska förutsättningar. Vi kan inte heller bevilja några lån då det är upp till den enskilde långivaren. Vårt mål är att ge dig all information du behöver för att göra ett genomtänkt val och lära dig om de olika typer av lån som finns. Varmt välkommen till bloggen.